Het varkenshaasje is het edelste stuk van het varken. Dit langwerpige stuk varkensvlees bevat, niettegenstaande het een spier is, weinig bindweefsel.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Vulling voor vidée op basis van kip, gehaktballetjes en champignons.
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Lasagne volgens eigen recept.
De beste carpaccio wordt verkregen door het stuk vlees een tweetal uur voor het snijden in een plastic folie te wikkelen en in de diepvriezer te leggen. Op die manier wordt het vlees iets steviger en is het makkelijker te snijden. Om dunne, mooie plakjes te verkrijgen wordt het best gebruik gemaakt van een vleessnijmachine. Let op dat het vlees dwars op de draad gesneden wordt, zodat het na ontdooien lekker mals blijft.